poniedziałek, 24 sierpnia 2020
Syrop z nagietka - poznaj jego właściwości. Jest naturalnym antybiotykiem.
Syrop z nagietka jest doskonałym, ziołowym oraz naturalnym lekarstwem, który pomaga na wiele dolegliwości. Pomaga w walce z wirusami, ze względu na posiadanie właściwości przeciwzapalnych, a także bakteriobójczych. Syrop z nagietka ma nie tylko właściwości lecznicze, bowiem ma także zastosowanie w kuchni.
Syrop z nagietka wzmacnia organizm człowieka i chroni go przed różnymi wirusami oraz infekcjami. Działa regenerująco. Można go zatem stosować profilaktycznie. Syrop z nagietka świetnie sprawdzi się podczas przeziębienia oraz grypy.
W przygotowaniu syropu z nagietka nie ma nic trudnego! Wykonaj więc go w swoim zaciszu domowym, ponieważ warto mieć go w swojej apteczce.
Do przygotowania syropu z nagietka potrzebujemy:
- 2 garście świeżych płatków z nagietka, bądź około 6 łyżek suszonego nagietka,
- 2 szklanki miodu
- 3 szklanki wody
Zalej płatki nagietka wodą i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie odstaw syrop na około pół godziny, pamiętaj, by syrop stał pod przykryciem. Po upłynięciu 30 minut, należy przecedzić syrop i dodać do niego miód. Następnie znów zagotować na małym ogniu i gotować przez 5 minut. Miksturę przelej do mniejszych słoiczków.
Tak przygotowany syrop z nagietka można stosować nawet kilka razy dziennie, dodając jego kilka łyżek do ulubionej herbaty, bądź wody.
Warto wykonać syrop z nagietka i stosować go profilaktycznie, by wzmocnić swój układ odpornościowy. Szczególnie zaleca się jego stosowanie w okresie jesienno- zimowym, kiedy to nasz organizm jest podatny na różne infekcje oraz wirusy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz